De Nederlandse Filmacademie presenteert:

El Muerto_Wit_2small
Video afspelen

Winterse Western


Een zuiplap, een priester en hun geweduwde schoonzus trekken er op uit om een goudmijn te vinden. De buit blijkt minder dan verwacht, net genoeg om van één van hun een droom te verwezenlijken. Verblind door hebzucht en wantrouwen proberen ze alles voor zichzelf te houden.

Over de Film

Hebzucht in haar extreemste vorm laat je meer verliezen dan je wint. In de angst om benadeeld te worden, verliezen we uit het oog wat het belangrijkste is: elkaar.

Hoe vaak horen we niet verhalen van families die uiteen vallen door ruzies om de erfenis? Geld wordt weggesluisd naar eigen bankrekening, dure erfstukken verdwijnen voordat de inventaris is genomen, verwijten vliegen over en weer. De zucht naar ‘meer, meer, meer’ overheerst zelfs de meest primitieve, instinctieve bloedbanden.

Genre

Western

Lengte

25 minuten

Draaiperiode

26 januari 2019 – 6 februari 2019

Het Verhaal

Na maanden weg te zijn geweest, komt de echtgenoot van ELLEN (34) zwaargewond thuis. Er mag absoluut geen dokter worden gehaald. Hij vraagt Ellen haar broers te roepen. Op zijn sterfbed vertelt hij een angstaanjagend verhaal over een goudmijn en hoe hij zijn vrienden daar voor dood achtergelaten heeft.

STEEF (34) belooft hem de mijn op te zoeken. Voor Ellen, maar stiekem omdat hij binnen een week een gigantische pokerschuld moet afbetalen. LUUK (46), nederige predikant, wil mee om de achtergebleven goudzoekers een waardige begrafenis te geven. En als Ellen al op de begrafenis van haar man een huwelijksaanzoek ontvangt, ongetwijfeld gearrangeerd door de altijd betuttelende Luuk, rijdt ze haar broers achterna.

Bij de mijn treffen ze een gruwelijke aanblik. De lichamen van de twee goudzoekers liggen ernstig verminkt en half vergaan rond het kamp, alsof door een waanzinnige vermoord. Een aanblik dat meteen weer vergeten wordt. Want binnen vinden de drie een gigantische goudader. Ze zijn rijk!

In de daaropvolgende dagen delven ze het goud. Maar al vlug wordt duidelijk dat de drie andere belangen hebben. Steef zal zijn deel toch wel vergokken en wegneuken en dat kunnen de anderen niet laten gebeuren. Luuk droomt van het bouwen van een gigantische kerk. Hoe meer hij praat, hoe groter en mooier de kerk wordt. De anderen moeten hun deel daar maar aan afstaan. 

Ellen neemt niet langer genoegen met een plaatsje op de tweede rang en eist haar deel van de buit en haar plek op naast de mannen. Ze verleidt Luuk en bewijst dat hij niet zo heilig is als hij zich voordoet. Geld voor de kerk moet hij maar ergens anders vandaan halen.

Het wantrouwen groeit. De relaties komen onder spanning te staan en niemand slaapt meer. En als Luuk ten onrechte vermoedt dat Steef goud aan het verduisteren is, sluiten hij en Ellen een pact. Steef wordt overvallen en vastgebonden.

De andere twee hadden echter niet voorzien dat de goudader op begint te raken en het gedolven goud minder is dan verwacht. Net genoeg voor een kerk. Tijd voor een finalespel. 

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang updates over het project!

Contact

Stuur ons een berichtje!